~ RAKYAT JELATA ~

web counter code

selamat mengunjungi blog , terima kasih


Jul 24, 2013

Posted by ella lalola :D at 3:36 AM 0 comments Links to this post


Assalamualaikum n pagi sume.


Skrg ni jam dah menunjukkan pukul 3:23 am. Mata maseh galak lagi untuk berjage. Tapi, time ngah ready utk tidur, tetibe teringat yang teman ni dah lame x update blog ni. Walaupun teman ni suke bercakap itu ini tp sebenarnye skrg ni maken takde mase ngan mengupdate blog ni. Al maklumlahhh sebok dgn kelas n mcm2 lagii *alasan je ni* hahaha. Ok ok... berbalek pd bebelan td u olls. Tak tidur ni bukan sebab sesaje tahan mata tp sebenornyeee teman sebok salin note2. Untuk ape?? Preparation untuk final exam ahad ni. Gile ke x gile exam hari ahad??? Kalau UITM tu dah jadi perkara biase tp masalahnye ni UNISEL bkn UITM. NOTED! Before this tak pernah pon exam hari ahad. Exam ahad tu jam 9am - 12pm n next paper 2pm - 5pm. Agak gile jugak laaa 2 paper dlm 1 hari. Selase last day kelas untuk subjek BM but Isnin last day kelas utk subjek Pemikiran Kritis n Kreatif. Thanks a lot pd kedua2 lecturer utk sem ni. Jasamu dikenang encik2 :) Harapkan keputusan yang cemerlang sem ni. 

Mood raya maken hari maken terasa owhhh tp nanti mesti rindukan bulan Ramadhonn sebab bulan ni kan bulan yang mulia. Banyak keberkatan dalam bulan ni. Jangan lupe utk berdoa n beribadah. Pesanan utk diri sendiri jugakkk ni. hehe. Gud luck utk kengkawan semua ye. Do your best n sama2 lah kite berusahe utk dapatkan keputusan yang cemerlang. Doakan kejayaan saye ye kengkawan semua. Hanya Allah yg dpt membalas jasa baik korang semua. Maaflahhh sbb penggunaan bahase yang sesuke hatii ni. Kalau laaa lecturer Dr Abu Bakar baca blog saya nii, habeslahh kene hentam sbb gune ayat BM yg merepek n ejaan byk salah. hewhew... Zaman skrg ni x gune sgt bahasa bakuu ni. *hikhok* okayyy okayyy... Masa pon da lewat. Jap lagi kene bangun sahur pulak deh! Moh tido kejappp yeee :) recover balik tenaga siang tadi. 

SELAMAT PAGI....

May 11, 2013

Posted by ella lalola :D at 7:35 PM 0 comments Links to this post


                                                                    Alhamdulillah 


   Syukur ke hadrat Ilahi kerana beri peluang kpd diri ini utk melihat dunia . Sekarang usia dah menjangkau 22 tahun . Semaken banyak usia , semaken dekat dengan kematian . Ya Allah jauhkan diri ini dari segala keburukan atau kecelakaan . Lindungilah diri ini dari sebarang bentuk kejahatan atau maksiat . Terima kasih Ya Allah kerana kurniakan diri ini dengan keluarga yg penyayang & prihatin . Sahabat2 yg selalu di sisi , limpahi rezeki , kesihatan yang baik , beri peluang utk diri ini menyambung pengajian & semoga berjaya menghabiskan degree ini n mendapat kehidupan yg selesa kelak . Ya Allah , temukan diri ini dengan jodoh yg beriman , hormat ibubapa & keluarga, berpekerti mulia , bertanggungjawab , penyayang , dan yg paling penting dapat menerima diri ini seadanya . 

    Terima kaseh pada semua yg wish besdayyyyy... Wish dekat Facebook, Whatsapp, Wechat, Messages, Twitter.... Segala mak nenek nii sangattt bagusss! hehehe... Ade yg siap nyanyiikan kat Wechat n buat note khassss.. wowww! siyes terharuuuu! Setahunnn sekali kan ;))



TQ EYKIN.... BFF okayyyy :')



CHOCOLATE FUDGE... TQ EYKIN #love#


Cappucino + Fruit Juice ;)


Volcanic Choc ;)





                     TQ YANG.... Sweet laa awak :')                                 TQ ADIK & UCU.. Syg kome tau! ;)



Feb 5, 2013

Posted by ella lalola :D at 12:58 AM 0 comments Links to this post


Assalamualaikum....

         
         Ape khabar semua rakyat jelata sekalian?? hehe. sebenarnya dah lama sangat tak update blog n for sure rasa rindu yang teramat sangat untuk berceloteh kat sini... banyak benda yang nak dikongsi dengan semua. Tapi masa selalu mencemburui diri ini. Ada sahaja halangan yang membuatkan diri ini tak dapat untuk berceloteh di sini. Apesal skema sangat ayat aku ni??? hahaha tolong abaikan. Btw, sekarang dah mula pengajian di peringat SARJANA MUDA PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK. Sem ni agak stress pada mulanya tapi alhamdulillah dapat sesuaikan diri dengan budak-budak kelas n subjek subjek yang diambil. Moga dapat habeskan pengajian ni dengan cemerlang. Amin. Seronok sebenarnya bila dah alami suasana sebagai degree student. Semua dugaan kena hadapi dengan tenang n tabah sebab pelajaran x semudah diploma dulu. Tabah n sabarlah wahai ella.... Ni semua demi masa depanmu. Cewahhhh! Hahaha... Sekarang sedang berperah otak sambil membuat esaimen. Woooo ! I can't believe this ~ hewhew.... 


TO BE CONTINUED ~~~