~ RAKYAT JELATA ~

web counter code

selamat mengunjungi blog , terima kasih


Mar 27, 2011

Posted by ella lalola :D at 4:54 AM



jalan jalan cari makan :)

hujung minggu adalah hari yg dinantikan oleh keluarga ku :)
biasanya, waktu camni lah keluarga ella spendtime together :)
rasa seronok bila dapat hangout ngan family ~
pergi ke sana ke mari dengan perasaan yg happy sgtsgtsgt...
hari ni destinasi keluarga kami adalah  
MELAKA

pada awal pagi ella n sys da bangun...
siap siap n bertolak balik putrajaya dari shah alam dalam jam 12 tgh hari. jam 12.30 tgh hari kami sampai rumah :)
lepas tu ibu soh kami siap... lepas solat zohor kami pon bertolak ke Melaka dan destinasi pertama kami UITM, ALOR GAJAH... 
amek adek bongsu saya then teros menuju ke UMBAI :)

di sana, ayah, ibu, sys, n adek pilih segala ketam, sotong, udang, kupang, ikan, n sayur kangkung then bagi pada pkerja kedai utk masak kan :)
saya hanya tengok je gelagat dowang yg excited sangat :)
ketam masak cili, sotong goreng tepung,udang masak butter, kupang masak masam manis, ikan jenahak wat bakar & sayur kangkung masak belacan...

okay.. lepas kami dah kenyang, bertolak ke pusat bandar Melaka, tapi malangnya kami x jumpa Dataran Pahlawan. sbb ikot lorong lorong yg tak tahu mana penghujungnya. balek balek lalu lorong yg x pernah kami lalu. bila lalu di satu lorong ni kami berhenti utk beli belah skit n bila sampai jam 9 mlm, ayah amek kptsn utk teros anta sys saya blk UITM dye. takot x sempat pulak. jam 10.30 mlm gerak blk then sampai dlm 12.30 pg :)

tido saje sepanjang jln pulang ~
PENAT MAKAN ! HAHA ~
pelbagai kn menu makanan kami? :)
alhamdulillah. sangat kenyang...
tq pada ayah n ibu :)
seronok tak terhingga ~
bersyukur n beruntung sangat ada ayah n ibu macam mereka. sanggup berhabes wang ringgit demi anak anak :) 
  

0 comments: